פתחנו בחזרה קצרה על 'העורב' של פו, שקראנו במפגש הקודם, מבעד לעיבוד קצר מתוצרת משפחת סימפסון. אחר כך שוחחנו על הפואמה והתלמידים הרבו להתייחס למוטיבים המאיימים לאורכה ולתחושת הפרנויה, להגדרתם, שמלווה את הקריאה בה (וגם הוסיפו אי אילו אבחונים פסיכיאטריים לאדגר אלן פו. בצדק, ככל הנראה).
המשכנו לקריאה ב-'על העיקרון הפואטי', בו מנתח פו את תהליך כתיבת העורב, וזהו הטקסט ששימש אותנו גם כמסה שבלב המפגש הנוכחי. המסה של פו לא פשוטה: הקבוצה התמודדה עם הקושי, גם אם בליווי תלונות אחדות, ונזרקנו אל תוך מיני דיונים מעניינים, כמו למשל השאלה הקלאסית באסתטיקה, אליה פו מתייחס בתחילת דבריו - האם מקורו של מעשה האמנות בהשראה אלוהית? כישרון יוצא דופן? או עבודה מאומצת? והאם אפשר, כפי שמציע פו, לכמת את הנוסחה להגשה ראויה של שיר? ומה בדבר הקישור הרומנטי שמציע פו בין היפה לבין העצב, המלנכוליה, המוות? שאלות גדולות!
עצרנו באמצע הקריאה, ונשוב אליה בשבוע הבא, לטובת כתיבה. בהנחיה הנוכחית ביקשנו מכל חברות הקבוצה לרשום הצפת שאלות, בעקבות ההתקדמות המסאית שלהן עד כה: אילו נושאים ברצונם עוד לברר, באמצעות המסה שלהן? אילו קצוות נותרו פתוחים או מבולבלים? אילו שאלות מעלה הטקסט שבחרו לקרוא בו? לאחר 20 דקות התכנסנו שוב והאזנו לשאלות בסבב, שהיו נהדרות. עכשיו נותר רק לשבת ולכתוב - כבר מרגישים את מועד ההגשה המתקרב.
コメント